Thursday, January 5, 2012

Hippophae-Magjia e natyres.

Hippophae eshte bime gjetherenese dhe po behet gjithnje e me shume e njohur.
Ne Kine jane te shumte shkencetaret qe mendojne se eshte nje nga bimet me te cmueshme nga e cila njeriu mund te perfitoj.
Ka perqindjen me te larte te vitaminave C(15 here me shume se portokalli) dhe E dhe ndoshta eshte nje nga bimet me te rendesishme per prodhimin e ilaceve antikanceroze.Eshte bime shume e qendrueshme si ne ngrica ashtu edhe ne thatesire.
Frutat piqen kryesisht ne fund te veres fillim te vjeshtes dhe kane formen e sferave te vogla ngjyre portokalli.
Fruti mundte perdoret per prodhimin e marmelatave likernave
Ndersa lengu i mare nga fruti i hippophae ka perdorime te ndryshme.
Ne Finlande psh perdoret si perberes ne ushqimet e femijeve.Ne gjermani dhe vendet skandinave eshte shume i perhapur si pije freskuese.
Per here te pare lengu i hippophae eshte perdorur ne Kine si pije frutash.

No comments:

Post a Comment

Shkruani email tuaj ketu qe tju vijne automatikisht temat