Monday, March 12, 2012

Lulja me e madhe ne bote.

Raflessia arnoldii eshte emri i saj shkencor me te cilin njihet.
Vetem lulja e saj arrin nje peshe prej 10 kilogramesh dhe nje diameter rreth 1 meter.Trashesia e petalit te lules arrin ne 2,5 centimeter.Kjo lule rritet ne pyjet e Indonezise dhe Sumatres.
Eshte nje nga lulet me te rralla e te vecanta ne bote sepse lulet e saj duan disa muaj qe te zhvillohen dhe lulezojne vetem per disa dite.
Kjo lule ka mare titullin e lules simbol kombetar ne Indonezi.



No comments:

Post a Comment

Shkruani email tuaj ketu qe tju vijne automatikisht temat