Saturday, December 1, 2012

A duhen mbajtur lulet ne dhomen e gjumit apo jo!!

Dihet qe bimet gjate dites clirojne oksigjen dhe thithin dioksid karboni.
Te kunderten e bejne gjate nates, pra gjate nates konsumojne oksigjen dhe clirojne ne ajer dioksid karboni.
Por a duhet ti mbajme ne dhomen e gjumit apo jo??
Keshilla jone eshte: jo ne sasi te medha.Nje lule nuk do te ndikonte ne raportin oksigjen-dioksid karboni.
Por ne do tju keshillonim qe per dhomen e gjumit te perdorni sansiverian ose lule shpatorja sic njihet ne shqiperi.Sansiveria eshte nje bime qe vepron ne meyre te kundert me te gjitha te tjerat.Pra kjo bime gjate nates  cliron oksigjen dhe thith dioksid karboni.

Sansiverian mund ta gjeni ne forma te ndryshme , mund ta gjeni edhe me gjethet e nderthurura qe i japin nje bukuri tjeter bimes si ne foton me posht.

Gjithashtu per ne dhomen e gjumit ne do tju keshillonim edhe Orchidean e cila ka pothuaj te njetin rol si edhe sansiveria.


Shkruani email tuaj ketu qe tju vijne automatikisht temat