Saturday, August 6, 2011

GJUHA E LULEVE

GJUHA E LULEVE


Lulet paraqiten ne te gjitha format dhe ngjyrat, dhe mbi te gjitha ato kane edhe gjuhen e tyre.
 Per cdo ndjenje , ekziston nje lule, e cila shpreh me se miri keto ndjenja.
Cuarja e luleve si dhurate eshte gjeja me e mire per ti ngritur moralin dikujt,dhe me mire akoma nese keto lule do te dergojne edhe nje mesazh ne gjuhen e tyre.
Po e filloj me disa nga lulet me te perdoreshme dhe secili prej jush mund te pyese per ate lule qe deshiron.

TRENDAFILAT
Trendafili i bardhe - Pafajsi dhe madheshti
Trendafili i kuq - dashuri dhe pathos
Trendafili roz -mirenjohje vlersim dhe admirim.
Trendafili i verdhe -zili, gezim
Trendafili bardh e kuq- dicka e vecante
Trendafili me arome - bukuri e vecante
Trendafili krem -dashuri e rrezikshme
Trendafili portokalli--deshire,entuziazem.
Trendafili vjollce--bukuri,dashuri.
Simbolizon pervjetorin e 15 te marteses.

KARAFILAT
Karafili i bardhe -dashuri e sinqerte
karafili i kuq -admirim
Karafili i verdhe -refuzim, neveri
Karafili roz -i behet dhurate nenave ne festen e tyre
Karafili vjollce -Antipati,

 GERBERA -------pafajsi

KRISANTEMA
E bardha----------vertetesi
E kuqe -----------te dua
E verdha----------dashuri e harruar

KALLA---------- bukuri madheshtore

ORKIDEA------------lulja e madheshtise
Simbolizon pervjetorin e 14 te marteses.

TULIPANET-------simbol i dashnorit te perkryer,,,  reputacion
I Bardh------pafajsi
I Verdh------mendime te gezuara
Vjollce------te drejtat
Lulja qe simbolizon pervjetorin e 11 te marteses

FREZIA-----------besueshmeri

VIOLETA  lule vjollca---------------modesti dhe thjeshtesi

GLADIOLA------------karakter i qendrueshem

IRIS----------------besnikeri, urtes,i trimeri.
Simbolizon pervjetorin e 25 te marteses.

LULE DIELLI-----------simbolizon vete diellin,percimin e nxehtesise dhe lumturise,jetegjatesine.

PEONIA-------------romancë, prosperitet dhe konsiderohen si një shenjë e fatit të mirë dhe e një martese të lumtur
Simbolizon pervjetorin e 12 te marteses.

ZAMBAKET--(Lilly)-----dliresi virtyt.

LULE BORA (Ortansia)-----bukuri.
Simbolizon pervjetorin e 4 te marteses.

ZYMBYLI (Hyiacinthus)----Qendrueshmeri.Zymbyli blu ndershmeri.

FREZIA----Pafajsi,shoqeri.
E shtata ne radhe ne pervjetoret e marteses.

NE PERGJITHESI TE GJITHA LULET BLU
 SIMBOLIZOJNE,BESNIKERI,SIGURI.

1 comment:

Shkruani email tuaj ketu qe tju vijne automatikisht temat