Sunday, March 18, 2012

HYACINTH (Zymbyli)

Zymbyli eshte ndoshta nje nga lulet me te bukura pranverore.
Karakteristike e kesaj luleje eshte aroma e saj e vecante.Ka disa lloje ngjyrash te zymbylit por me te perhapurat jane e bardhe, roz dhe lejla.
Mbjellja re tij fillon nga fundi i tetorit dhe ne nendor. Thellesia e mbjelljes duhet te jete sa dyfishi i madhesise se qepujkes dhe distanca 8-10 cm.
Pasi ka mbaruar procesin e lulezimit lulja fillon te thahet bashke me kercellin ne te cilin mbeshtetet. Eshte e rendesishme qe sapo ajo te jete thare te pritet.Ndersa gjehtet e jeshile lihen dhe behet trajtimi i zymbylave normalisht duke shtuar edhe pak ushqyes.
Duron temperaturat e uleta.Nuk do shume uje dhe duhet mbajtur ne vende ne hije te mos e kape dielli direkt.


2 comments:

  1. pershendetje,

    a beni dergesa me zymbyla brenda tiranes?

    ReplyDelete
  2. pershendetje,

    a beni dergesa me zymbyla brenda tiranes?

    ReplyDelete

Shkruani email tuaj ketu qe tju vijne automatikisht temat