Monday, October 1, 2012

ZAMIOCULCAS

Zamioculcas ose shkurt po e quajme ZAMIA eshte nje bime tropikale me prjardhje nga Afrika.
Ben pjese ne familjen Araceae dhe eshte e vetmja e grupit zamioculcas.
Sistemi i saj rrenjor eshte i ndertuar nga bulba.

Eshte nje bime qe i reziston thatesires dhe qe pershtatet shume lehte edhe ne ambjente ne hije.Eshte ndoshta nje nga bimet me te pershtatshme per ambjentet e brendeshme.
Nuk duhet tepruar me ujin sepse eshte nje bime qe nuk kerkon shume uje.Ujitja duhet bere nje here ne 30-40 dite.
Pleherimi me ushqyes te ndryshem behet ne cdo dy vaditje.
Nese deget e bimes riten shume, eshte me e keshillueshme qe te priten sesa te vendosen shkopinj mbeshtetes.

No comments:

Post a Comment

Shkruani email tuaj ketu qe tju vijne automatikisht temat